Monday, 14 March 2011

My Hubby Turn to 29!!

Tanggal 11 mac 2011 adalah hari kelahiran suami tercinta yang ke 29. Buat pertama kalinye kami meraikan hari jadi ini sebgai suami isteri. Lepas abis kerje kat parit Buntar aku terus pegi ke penang untuk meraikan hari ulang tahun hubby. Selepas check in kat Guest House USM kami menonton Film merong Mahawangsa together2.


Memang best cite ni bagi standard film melayu la..kalo nak banding ngan hollywood mmg x lah..huhu..aku minat heronyer..hensem dowh..tapi camne pun x leh lawan suami tercintelah...hehe..

After that kami dinner di Telok Cempedak. yang dekat ngan umah hubby tok meraikan Birthday Hubby..Lpas abis tgk movie td aku sempat beli kek Manggo kat secret recipe..Hajat di ati nak beli kek choc Macadamia..tapi dah abis ler plak..sedapnye kek tu..emm..tapi kek manggo ni pun sedap jugak lah sebab ade manggo slice kat dlm kek tu..


Inilah die kek nyer khas buat suami tercinte

Suasana pantai mmg best n  mendamaikan tambah2 bile bersame org yang tersayang..huhu..mmg sengaje aku pilih tok makan kat telok tempoyak nie sbb suasane die sesuai la bg menyambut sambutan ulang tahun ni bersame....for dinner kami order udang namprik, tomyam campur, sotong goreng tepong n kangkung goreng belacan...and sambil2 menunggu mknn sampai we posing2 jap..

Cayunk same dierr...

windu dierr...


Skung Makanan pun da sampai..Inilah dier Udang masak namprik, tomyam seafood, sotong goreng tepung
and kangkung belacan..beserte fresh orange aku and kopi suam incik hubby mcm beaselah yang selalu die order. X buhsan ke asyik2 kopi jew..sekali skale minumla susu kasi putey gebu skit..ngee~..jgn mara yer bi..



So Now.. time tu birthday boy to tiup lilin...huhu. 

Renyih2 dulu sbb nak adiah Nissan skyline dier...emmmmmmmmmm...


..Skung time for me tok menyanyikan lagu hari jadi tok si die...lalalalalala
video

marila mkn kek..lalala..



Saturday, 19 February 2011

Waktu Kebuhsanan N kerinDuan

Salam petang.tetibe rse nak pitam..kerane kebuhsanan.huhu.ape ntah aku merepek nie

Aku rase tersangatla bosannye arini..xtau nak buat ape..kalo suami tersayang ade mesti aku tgh makan-makan dengan die ataupun tengah masak untuk die.huhu..rindunyer..Aritu adela masak sekali untuk die masak spagetti goreng, tapi hasilnye owh mannn.....x sedap...wawawa...tgk die diam jer sambil makan tanpa berkata ape-ape..adoi x beshnye masakan aku kali ini.maybe dengan mee jugak yang sedap kot..emm..takpela mungkin kali ni lepas die balik aku akan belajar untuk memasak dengan lebih sedap..uhuk3..

Sambil bosan-bosan ni selalu ingatkan si die yang jauh di mate..haha..actually xla jauh sangat pun sebab aku rase ade kawan aku yg suami nye lagi jauh dan hanye balik sebulan sekali or 2 minggu sekali..ish3,.kalo aku x sanggupla gtu..leh nangis woo...

suamiku telah posing dengan fotogenik or foto'gediknyer..hehe..Windu Sama dia...

Ingatkan nak buat kerje sikit, rasenye dah banyak aku ketinggalan nie.adoi..kene cepat panaskan enjin sebelum ia melarat..Kemalasan aku tidak boleh menjadi-jadi.Kalo x jadi habislah nantiii....huhu..so sekarang aku nak buat kerje sikit sambil memikirkan idea untuk post pasal honeymoon aku plak nanti...chow cin cau....

Hari TerinDah Dalam Idup..

Tanggal 5 Feb 2011 adlh hari yg plg bermakna dalam hidup aku kerana ahirnye aku berjaya menjadi isteri kepade seorang lelaki yg amat kucintai Mr Ahmad Fahmi Bin Ismail atau name glamornye M___...hik3...Kadang2 ye la nk jadi sesuatu perkare baik tu ade saje halnye tapi berkat usahe n sabar dari kami akhirnye ape yang dinanti2 kan selame ni akhirnye berlaku jue dengan IZINNYA...Thank you Allah kerana menyatukan kami berdua..
video
video saat2 yg paling mendebarkan suamiku smpai tangannya menjadi sejuk spt baru keluar dr peti ais..hik3..kesian kat dier...

Emm Lps 3 ari nikah pg honeymmon plak..wawawa..beshnye...

Friday, 18 February 2011

First Time Wat blog Nie


salam satu malaysia semue...hehe

Actually ni first time aku wat blog nie slpas terpengaruh ngan blog membe aku sorang nie..setelah sekian lame aku meng'usha blog die, akhirnye aku pn terpengaruh untuk membuat blog aku sendiri..especially dengan status yang baru nie..hehehe..thanks to Pn Marlini Sazali kerana telah mempengaruhi aku utk membuat blog sendiri nie..hehe..haha..tersedak agaknye beliau apabile aku tlh mengabadikan namenye di post petame aku nie..hua3..